Een beetje meer van jezelf houden in twee minuten

Blog

Je hebt het vast al wel eens gehoord en misschien ook wel geprobeerd: van jezelf houden. Het wordt zo vaak gezegd en het is eigenlijk de basis van ons bestaan. Als je van jezelf houdt, kun je ook van een ander houden. Het klinkt als een dooddoener, maar het is waar. Als jij blij bent met jezelf kun je de wereld aan. En als je de wereld aan kunt, ben je ook liever voor een ander.

Gedachten

Maar hoe doe je dat nou precies, van jezelf houden?  Je kunt uiteraard niet van het een op andere moment opeens totaal verliefd zijn op jezelf. Dat is vaak een heel proces van bewust worden. Maar, je kunt wel in elk ogenblik het gevoel van liefde oproepen.

Van jezelf houden begint met je gedachten. Gedachten zijn vaak onbewust en we denken zo’n 60.000 (!) gedachten per dag! Halleluja. Tuurlijk kun je niet bij elke gedachte stilstaan.

En je beweegt door je dag, je gedachten zijn overal en nergens, laat staan dat je niet altijd bewust leuke gedachten denkt. Daardoor is het soms ook lastig om bewust hierbij even stil te staan. Je zou eigenlijk vaste momenten in de dag ‘moeten’ inbouwen om je bewust te worden van je gedachten en je gevoelens. Maar als je baas over je rug meekijkt, of de hele dag de telefoon gaat, of kleine kids om je benen hangen is het niet altijd makkelijk om een zen-moment te creëren. Hoe kun je dan toch een moment voor jezelf pakken om te leren van jezelf te houden? Nou, als je ’s morgens je tanden gaat poetsen bijvoorbeeld.  

Een lief ochtend ritueel van 2 minuten

Als je in de ochtend even een paar minuten de tijd neemt om lief tegen jezelf te praten in de spiegel, zul je zien dat je je daar heel lekker door gaat voelen. Zo ga je stap voor stap, beetje bij beetje een beetje meer van jezelf houden. Je verliest geen tijd, want je bent toch even bezig met je tanden poetsen, dus twee vliegen in één klap.

Van jezelf houden tijdens het tandenpoetsen Geraldine's Happy World Geraldine's Happy World : Het feel good platform voor creatieve en sensitieve talenten

Praktisch van jezelf houden

  1. Ga lekker even alleen naar de badkamer en sluit de deur
  2. Plak een briefje (een leuke post-it bijvoorbeeld) met een mooie tekst op je spiegel
  3. Ga twee minuten lieve dingen tegen jezelf zeggen
  4. Voel! Voel de woorden in je lijf, voel de emotie die je wilt voelen.

Ben je trots op jezelf? Hoe voelt dat? Voel de kracht in je lijf, de trots.

Dat is te doen toch? De meeste van ons hebben een elektrische tandenborstel die een bepaalde tijd poetst, en die tijd is meteen een blij momentje voor jezelf. Een momentje die je kunt benutten om wat meer van jezelf te houden.

2 Minuutjes: goed voor de tandjes, goed voor de lach en goed voor je zelfvertrouwen!

En jij?

Wat is jouw ritueel om van jezelf te houden? Deel jouw tip(s) in het reactieveld hieronder, ik ben benieuwd!