Mijn eigen ADHD diagnose

ADHD

Mijn eigen ADHD diagnose: Geraldine's Happy World

“Ja jij bent echt wel een ADHD-er!” Ik hoor het mijn vriendin zeggen terwijl ik bij haar op de kapper stoel zit. Zij heeft namelijk net de diagnose van de psycholoog gekregen, maar dat vond ik niet zo vreemd. Zij is echt een gevalletje AltijdDrukHeelDruk. “Welnee joh, ik ben helemaal niet zo druk als jij!” verwierp ik nog.

Tot ze me wat vragen ging stellen. Over hoe vaak ik afgeleid ben, en dat ik waarschijnlijk niet stil kan zitten tijdens een film. Ik zei nog: ik vind het juist heerlijk om een film te kijken! “Ohja? en kijk je dan de hele film uit? Zonder op te staan?” Oeps. Eh, ik moest bekennen dat ik de film altijd wel een paar keer stop zet. Ik moet toch naar het toilet. Wat drinken? Iets eten misschien, toch wel trek. Shit, ik hoor het piepje van de droger, die moet toch wel uit, irritant geluid. Fuck! Heb ik het raam wel dicht gedaan?
Ff op pauze hoor, ik kom zo terug.

Sja…

Niet overtuigd

Maar ik was natuurlijk nog niet overtuigd. Dus wat ging ik doen? Wat ik altijd doe: Googelen! Even kijken wat ADHD eigenlijk is, want ik kon me totaal niet identificeren met Jochem Meijer. Maar na het doen van ongeveer 12 online testen dacht ik er iets anders over. Shit, zou het toch zo zijn?

Voor mij was er maar 1 manier om erachter te komen. Dus maakte ik begin 2018 een afspraak met de huisarts. Daar werd ik doorverwezen naar iemand binnen de praktijk die met mij een korte test deed. Naar aanleiding daarvan werd ik doorverwezen naar de psycholoog.

Naar de psycholoog

Ja, de psycholoog. Hallo horror! Tenminste dat dacht ik, want ik had een enorm vooroordeel en zag er behoorlijk tegenop. Maar deze psycholoog bleek een ontzettend leuke en positieve vrouw te zijn, waardoor de stress best snel verdween. In de praktijk kreeg ik eerst een intake, en daarna een gesprek met mijn moeder erbij waar allemaal vragen werden gesteld over mijn jeugd.

De ADHD diagnose

Uiteindeljk heb ik bij de psycholoog een traject doorgelopen en heb ik de diagnose (het klinkt zo negatief het woord diagnose, maar ik het gebruik het toch maar voor de duidelijkheid) ADHD gekregen. Ik heb er veel over moeten lezen, en oefeningen moeten doen om inzicht te krijgen in wat het precies inhoudt en wat het met me doet.

Ja, er zijn wel wat tranen gevloeid. “Fuck, nu heb ik dus een label. En ben ik niet goed bij mijn hoofd. Sjee, dus ik ben niet achterlijk. Het klopt dat bepaalde dingen niet werken zoals ze bij andere mensen wel werken. Aha, dus daar komt die eeuwige onrust vandaan.” 

Dat dus. M’n hoofd is wel even bezig geweest. En er is heel veel op z’n plek gevallen. En ik heb heel veel geleerd. Gelezen. Toegepast. En ik wil dat graag met jou delen. Want ondanks dat het wel (soms best wel veel) lastig kan zijn, heeft het ook enorm veel voordelen! En met een beetje aanpassingen (of liever gezegd met wat tips en trucs om dingen anders te doen dan andere mensen doen) kun je best wel behoorlijk happy zijn met je eigen wereld.

Geraldine’s Happy World

Vanuit dit is Geraldine’s Happy World ontstaan. Meer hierover kun je lezen op de pagina over Geraldine’s Happy World. En meer over mij kun je hier vinden.

Ik hoop dat dit platform je inspireert om je eigen kwaliteiten te koesteren en vooral te ontwikkelen! Of je nu wel of geen officiële diagnose hebt gekregen. Je bent namelijk super zoals je bent. Ja, anders, maar niet minder. Ook niet meer, gewoon anders. Nouja, gewoon… Anders. En leuk! 🙂

Heb jij een officiële diagnose gekregen?

Wat heeft het met jou gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw reactie, laat je reactie hieronder achter.